Modulaire en multifunctionele caddie met elektrisch ondersteuning

Modulaire en multifunctionele caddie met elektrisch ondersteuning

Het aanvullen van de watervoorraad op campings behoort tot de zwaarste klussen voor caravan- en mobile home bezitters. Voor zowel jongere, als oudere recreanten, is verplaatsen van 40 liter water van het tappunt naar caravan of mobile home een zware opgave. De huidige op de markt beschikbare oplossingen zoals jerrycans, gieters en rolcontainers bieden niet het gewenste gebruiksgemak. Ook nemen deze oplossingen erg veel bergruimte in en dat terwijl bergruimte veelal schaars is.

EmergoPlus speelt,  in samenwerking met Spark Design & Innovation, in op deze marktvraag door de ontwikkeling van een elektrisch ondersteunde multifunctionele en modulaire caddie. De beoogde ontwikkeling is lichtgewicht, opvouwbaar, klein van formaat en betaalbaar. Door het modulaire ontwerp zijn er vele alternatieve toepassingsgebieden denkbaar zoals onder meer een shoppingtrolley en tuinhulp. Door experimentele ontwikkeling van de verschillende innovatieve elementen wordt een werkend prototype van een multifunctionele en modulaire caddie ontwikkeld.

Innovaties in het ontwerp zijn noodzakelijk om een lichtgewicht product te ontwikkelen dat in staat is om zware lasten over alle ondergronden te verplaatsen. Een klapmechanisme in combinatie met een flexibel waterreservoir moet een compact op te vouwen oplossing opleveren. De consument vereist een gebruiksvriendelijk en ergonomisch elektrisch ondersteunend product. Tenslotte is een lage kostprijs vereist om het product aan te laten slaan bij de potentiële gebruikers.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
Biervliet
Startdatum:
01-10-2016
Einddatum:
31-05-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
EmergoPlus B.V.
Adres:
Braakmanweg 1
Biervliet
Nederland
Partner(s):
EmergoPlus B.V.; Spark Design & Innovation B.V.

Financiering

Rijk:
€ 32.603
Zeeland:
€ 32.603
Overig:
€ 160.047
Totaal publiek:
€ 225.253
Totale subsidiabele kosten:
€ 225.253

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag