Laseradditieven Dry Liquid Color

Laseradditieven Dry Liquid Color

Innocabs is een startup met mensen die alles weten over het vakgebied van laser markering, snijden, lassen, ablatie en structureren en werkt met de nieuwste laser-markering additieven. Zij ontwikkelen veel van de commerciële producten waar iedere consument dagelijks gebruik van maakt. Zij zijn gespecialiseerd in fine-tuning van uw laserinstellingen, polymeer en additieven selectie. Doordat deze twee bedrijven samen gaan werken bestaat er een unieke kans om tot een nieuw gezamenlijk product te komen omtrent het lasermarkeren op basis van DLC. De traditionele methode om op kunststof te schrijven is met inkt.

De meest voorkomende systemen zijn pad printing, inkjet printing en stamping. Al deze methoden herbergen nadelen in relatie tot flexibiliteit en duurzaamheid van de tekst en kunnen een negatieve impact hebben op het milieu. De klant vraagt in toenemende mate naar een product dat duurzaam is, in de dubbele betekenis van het woord. Enerzijds wil de klant een product waarbij de aangebrachte tekst/informatie niet vervaagt en goed zichtbaar blijft. Dit draagt bij aan de kwaliteitsbeleving van de eindklant. Aan de andere kant wil de klant ook kunnen uitdragen dat zijn product op een duurzame manier tot stand is gekomen.

Doel van het project is door middel van gezamenlijke R&D een methode te ontwikkelen om op basis van DLC producten te lasermarkeren. Op basis hiervan kunnen nieuwe DLC’s (met speciale) additieven worden gemaakt voor alle kleurcombinaties die er mogelijk zijn. Binnen deze ontwikkeling is een ander doel het realiseren van een procesinnovatie, door een microgranulaat te ontwikkelen dat als droge mix aan de klant te leveren is, en dat ook voorzien kan worden van laseradditieven.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Limburg
Projectlocatie
GELEEN
Startdatum:
01-12-2015
Einddatum:
30-11-2017

Begunstigde:

Begunstigde:
Innosolids BV
Adres:
kampstraat 30
GELEEN
Nederland
Partner(s):
Innosolids BV; Innocabs BV

Financiering

Rijk:
€ 59.894
Limburg:
€ 59.894
Overig:
€ 398.996
Totaal publiek:
€ 518.783
Totale subsidiabele kosten:
€ 518.783

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag