interoperability

interoperability

IoT (Internet of Things, Nederlands: Internet der dingen) vertegenwoordigt een enorme groeimarkt waar de grote spelers als NXP, Philips, Samsung, Apple, Cisco etc. op inzetten. Er komen steeds meer apparaten die direct met internet communiceren. IoT biedt oneindig veel mogelijkheden. Op dit moment betekent het dat we onze telefoon kunnen gebruiken als afstandsbediening voor machines en apparatuur voor professioneel gebruik, maar in de toekomst zullen steeds meer machines en apparatuur aan het internet worden gekoppeld.

De verwachting is dat IoT snel zal uitbreiden en ons in de nabije toekomst in staat stelt om processen te optimaliseren en productiviteit te verbeteren, hetgeen kan helpen bij het oplossen van problemen met betrekking tot energie en milieu, gezondheidszorg, logistiek en onderwijs. Momenteel signaleren onze partners (onder meer NXP) dat het ontbreekt aan een generiek IoT platform dat alle individuele apparaten aan elkaar verbindt, informatiestromen kanaliseert en IoT apparaten op een slimme manier kan aansturen.
MKB’ers DSP Innovation B.V. en mBedit werken in dit project samen. Met behulp van de inbreng van de kennis van strategische partners (waaronder Philips, Grohe, NXP en Vaillant) wordt een nieuwe generatie van een generiek en multi-protocol IoT gateway en IoT platform ontwikkeld.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
MIDDELBURG
Startdatum:
05-10-2015
Einddatum:
23-12-2016

Begunstigde:

Begunstigde:
DSP innovation BV
Adres:
loskade 15A
MIDDELBURG
Nederland
Partner(s):
DSP innovation BV; mBedit

Financiering

Rijk:
€ 53.510
Zeeland:
€ 38.897
Limburg:
€ 14.612
Overig:
€ 296.824
Totaal publiek:
€ 403.843
Totale subsidiabele kosten:
€ 403.843

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag