Innovatie in het onderhoud van gas distributienetwerken

Innovatie in het onderhoud van gas distributienetwerken

Dit project betreft de ontwikkeling van een innovatief kunststof appendage voor toepassing in de ondergrondse gasdistributienetwerken. Deze zijn grotendeels aangelegd in de jaren zestig en zeventig. Deze raken nu verouderd, waardoor gecorrodeerde gietijzeren gasleidingen en afsluiters vervangen moeten worden, waar mogelijk door kunststof.

De partners in dit consortium willen een zeer innovatief kunststof afsluitkoppelstuk ontwikkelen en op de markt brengen, waarmee gasleidingen op regelmatige afstanden kunnen worden gekoppeld, in alle gangbare diameters, ook voor de grotere hoofdleidingen. Bovendien kan elke koppeling ook hermetisch worden afgesloten door het aanbrengen van een roestvrijstalen schuif. Dit maakt een totaal andere benadering mogelijk van de renovatie en het onderhoud van het gasdistributienetwerk, want allerlei huidige, tijdrovende en arbeidsintensieve werkzaamheden kunnen worden geëlimineerd. Ook onderhoud, spoedreparaties en calamiteitenbestrijding kunnen sneller en eenvoudiger worden uitgevoerd omdat de gasleidingen nu zeer eenvoudig en snel kunnen worden ingeblokt.

De innovatie is geconcentreerd op het ontwikkelen van speciale kunststof behuizingen en koppelingen, een novum voor de gaswereld, waar vergelijkbare kunststof appendages nog niet worden toegepast in ondergrondse distributienetwerken. Verder is de afdichting op de (verwijderbare) schuif van bijzondere constructie; voor het volledige concept en product wordt dan ook patent aangevraagd.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
THOLEN
Startdatum:
01-09-2015
Einddatum:
31-08-2017

Begunstigde:

Begunstigde:
H. A. Prince Kunststofbouw
Adres:
Deltaweg 1
THOLEN
Nederland
Partner(s):
H. A. Prince Kunststofbouw; KZ Meet- en Regelapparatuur

Financiering

Rijk:
€ 76.736
Zeeland:
€ 76.736
Overig:
€ 455.592
Totaal publiek:
€ 609.063
Totale subsidiabele kosten:
€ 609.063

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag