Human-driver platooning for B2B car sharing

Amber Nederland B.V. (hierna: Amber) is een jong (2016) en onderscheidend Eindhovens bedrijf dat actief is in de automotive. Met haar car sharing platform, waarin gebruik wordt gemaakt van elektrische BMW i3’s, verzorgt Amber op dit moment de zakelijke mobiliteit voor onder andere ABN AMRO, EY, Philips en Fontys Hogescholen. V.E.D.S. Veeren Electronic Design Solutions B.V. (hierna: VEDS) is gespecialiseerd in het design, de ontwikkeling en de productie van elektronicacomponenten. Met haar oplossingen is VEDS zich steeds meer aan het positioneren binnen de automobielsector. Ook onderhavig project is hierop gericht.
Aanvragers zijn overtuigd van de visie dat human-driver platooning – de oplossing waarbij een peloton zelfrijdende auto’s wordt geleid door één auto mét bestuurder (denk aan een virtuele trekhaak) – essentieel is voor de groei en adoptie van autodelen. Volledig zelfrijdende auto’s die zich zonder bestuurder voortbewegen zijn voorlopig nog niet marktrijp, maar eind 2018 zijn de aanvragers al van plan om een proof of concept op te leveren van de technologie die binnen onderhavig samenwerkingsproject wordt ontwikkeld tot concreet product.
De kern van de innovatie is gelegen in de ontwikkeling van de ConnectivityBox; Een retrofit voertuigmodule om de ervaring van autodelen te stroomlijnen en elektrische voertuigen autonome functionaliteiten te geven. Doelstelling is om (1) autodeelfunctionaliteiten – zoals digitaal openen en sluiten, fleet management, inplannen onderhoud – te faciliteren en om (2) voertuigen in een human-driver platoon te laten voortbewegen. Als belangrijke derden worden daarom o.a. TNO, TU/e, Mapscape (NavInfo) bij het project betrokken.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
EINDHOVEN
Startdatum:
01-01-2019
Einddatum:
30-06-2020

Begunstigde:

Begunstigde:
V.E.D.S. Veeren Electronic Design Solutions B.V.
Adres:
High Tech Campus 12
EINDHOVEN
Nederland
Partner(s):
Amber Nederland B.V.; V.E.D.S. Veeren Electronic Design Solutions B.V.

Financiering

Rijk:
€ 40.932
Noord-Brabant:
€ 40.932
:
€ 40.932
Totaal publiek:
€ 122.798
Totaal privaat:
€ 152.035
Totale subsidiabele kosten:
€ 274.832

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2022

Bekijk hier