Guaranteed Mobility Platform

Guaranteed Mobility Platform

Personenvervoer zorgt voor ongeveer 10% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. De urbanisatie gaat de komende jaren alleen maar toenemen, waardoor er meer files worden verwacht  en waardoor de uitstoot zal toenemen. Deze situatie is slecht voor de economie, het milieu en voor de verkeersveiligheid.  Bijzonder is dat een auto 98,6% van de tijd niet door de bezitter wordt gebruikt, terwijl de kosten wel ongeveer een kwart van het netto-inkomen bedragen. Er zijn echter nog geen initiatieven die mobiliteit kunnen garanderen, zoals een auto in bezit dat wel kan.

De Eindhovense automotive start-up P33 en big data expert Bright Cape gaan een oplossing ontwikkelen welke gegarandeerde mobiliteit mogelijk maakt op het principe van de deeleconomie. In een samenwerkingsverband wordt een Mobility Platform als een Big Data Software as a Service platform ontwikkeld, welke door middel van het verzamelen, valideren, verwerken en voorspellen van mobiliteitsdata een oplossing kan bieden aan de mobiliteitssector om vervoer goedkoper, energiezuiniger en daarmee efficiënter aan te kunnen bieden.

De innovatie bestaat uit het kunnen voorspellen van de vraag en het kunnen afstemmen van vraag en aanbod. Hierdoor krijgt een gebruiker hetzelfde gevoel als bij eigen autobezit en wordt er door het mobility platform gegarandeerde mobiliteit gecreëerd. Het mobility platform zal bestaan uit twee deelcomponenten. Enerzijds zal de ontwikkeling zich richten op een gebruikersapplicatie, waarmee een gebruiker een auto op een gewenst tijdstip kan reserveren en aanroepen. Anderzijds zal de ontwikkeling zich richten op een big data platform, waarmee het mogelijk wordt om op basis van historische-, real-time data de mobiliteitsvraag te voorspellen en in te vullen.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
Eindhoven
Startdatum:
05-09-2016
Einddatum:
31-08-2017

Begunstigde:

Begunstigde:
P33 Development B.V.
Adres:
High Tech Campus 1
Eindhoven
Nederland
Partner(s):
P33 Development B.V.; Bright Cape Advanced Analytics B.V.

Financiering

Rijk:
€ 61.430
Noord-Brabant:
€ 61.430
Overig:
€ 291.045
Totaal publiek:
€ 413.906
Totale subsidiabele kosten:
€ 413.906

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag