Fresh Strips 2.0

Jaarlijks wordt 1 op de 6 mensen ziek door het nuttigen van bedorven eten of drinken. De belangrijkste oorzaak hiervan is het niet goed opslaan van het eten, in 30% van de gevallen is het eten blootgesteld aan teveel warmte. Tegelijkertijd vindt 10% van alle voedselverspilling plaats in de logistieke fase, bijvoorbeeld wanneer hele ladingen te warm zijn geworden tijdens transport of opslag. Het doel van dit project is het verhogen van de voedselveiligheid, en verminderen van voedselverspilling, door een beter, efficiënter systeem te ontwikkelen, voor monitoring en controle van voedselkwaliteit tijdens en na transport. Het systeem bestaat uit een batterijloze sensor in de vorm van een sticker op basis van cholesteric liquid crystal inkt, dat onomkeerbaar van kleur verandert na blootstelling aan een vooraf bepaalde temperatuur, en een artificial vision system op basis van machine learning dat de stickers kan aflezen, classificeren en in een track and trace log plaatst. Hiermee ontstaat een nieuwe niveau van traceerbaarheid, transparantie en betrouwbaarheid waar stakeholders in de supply chain en met name supermarktketens en groothandels om staan te springen, dat sterk zal bijdragen aan voedselveiligheid, en voedselverspilling tegen zal gaan.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
EINDHOVEN
Startdatum:
01-01-2019
Einddatum:
31-10-2020

Begunstigde:

Begunstigde:
FreshnessStrips B.V.
Partner(s):
RASP B.V.; FreshnessStrips B.V.

Financiering

Rijk:
€ 85.140
Noord-Brabant:
€ 85.140
:
€ 85.140
Totaal publiek:
€ 255.420
Totaal privaat:
€ 363.607
Totale subsidiabele kosten:
€ 619.027

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek