EquiCloud

EquiCloud; Equestrian Cloud Rider Monitoring System

Binnen de paardensport is er behoefte aan high tech tools waarmee het mogelijk is goede analyse van paard en ruiter te maken. Dit blijkt uit gesprekken met de KNHS, topcoaches en diverse bronnen als vakbladen, strategie van de internationale bond etc. Primair is het doel om innovatieve technologieën te ontwikkelen voor een geautomatiseerde analyses van paarden en ruiters tijdens trainings-/lessessies en later ook wedstrijden. Objectieve analyse van bewegingen van paarden in de praktijk is tot op heden niet goed mogelijk gebleken. Analyses gebeuren nog steeds door middel van subjectieve waarnemingen van dierenartsen, hoefsmeden, trainers, eigenaren, kopers, juryleden, enz. waarbij het menselijk oog de limiterende factor is. Wij streven naar een systeem dat met video en kleine sensoren, voorzien van draadloze datacommunicatie een objectieve analyse mogelijk te maken. Bovendien vormt een compleet analyseproduct een cruciaal element in de ambitie van Equinolab om Nederlands eerste fieldlab paardensport te worden.

Het doel is om binnen 2 jaar Cloud Rider Monitoring System te ontwikkelen, waarmee coach, ruiter en toeschouwers direct (live) betrouwbare inzichten kunnen krijgen uit data, gebaseerd op een combinatie aan vernieuwende technologieën live op een LED scherm. Alle componenten zijn tevens los verkoopbare producten die als geheel een uniek inzicht geven over rijder-paard prestaties. Het geheel smelt samen in een Cloud Rider Monitoring Syteem dat inzicht geeft in teugelkracht, beugelkracht, ruiterhouding, ganganalyse en overige bewegingen van het paard.

De ontwikkeling van de paardrij sensor past binnen de sectoren HTSM en ICT. Specifiek kijkend naar de onderdelen van de roadmaps van de topsector zijn er aansluitingen op de volgende onderdelen: miniaturisering van componenten, embedded systems, nieuwe sensoren, intelligente steden, manufacturing, ICT/big data.
EquInnolab is gevestigd in Weert en beschikt daar over het innovatie- en trainingscentrum. De productontwikkeling zal daar grotendeels plaatsvinden. De testwerkzaamheden en de demonstratie zullen ook in Weert plaatsvinden. FreeSense is gevestigd in Eindhoven en zal haar deel van de productontwikkeling vooral daar uitvoeren. EquInnolab gaat het product vermarkten en doet vanuit Weert. FreeSense treedt op als producent van het product. Zodoende zullen alle subsidiabele activiteiten ook in economisch opzicht ten goede komen aan Zuid-Nederland.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Limburg
Projectlocatie
Weert
Startdatum:
01-03-2018
Einddatum:
29-02-2020

Begunstigde:

Begunstigde:
Equinnolab BV
Adres:
Vrakkerstraat 133
Weert
Nederland
Partner(s):
Equinnolab BV; FreeSense Solutions

Financiering

Rijk:
€ 100.000
Noord-Brabant:
€ 50.000
Limburg:
€ 50.000
:
€ 100.000
Totaal publiek:
€ 300.000
Totaal privaat:
€ 381.934
Totale subsidiabele kosten:
€ 681.934

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag