Easy Serialisation System (ESS)

Easy Serialisation System (ESS)

De herkomst van producten snel en correct kunnen achterhalen, wordt in meer sectoren steeds belangrijker. Op macro niveau zijn er vele ontwikkelingen die een toename van de controle, inspectie en datalogging van producten noodzakelijk maken en aanjagen. Met de farmaceutische industrie voorop zijn er steeds meer industrieën die hun verpakkingslijnen beginnen uit te bouwen met serialisatie en track & trace toepassingen.

Serialisatie stelt de bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie in staat om vervalste, ondermaatse, onjuist gebrande, versneden of verlopen producten te identificeren en verbetert de efficiency en effectiviteit bij recalls. De keten wordt transparanter; deelnemers kunnen zich niet meer onttrekken aan de verantwoordelijkheid die zij voor de producten hebben. Daarnaast kan serialisatie, door de gedetailleerde informatie, bijdragen aan het verbeteren van forecasting & planning, distributie processen en voorraadbeheer.

Iedereen levert een deel van de puzzel en aan de randen van hun producten/oplossing zoeken ze naar verbreding. Kobobss en Dacon/ECP willen een modulair, universeel (& low cost) controle middel ontwikkelen (ESS, Easy Serialisation System) voor MKB bedrijven. ESS moet een betaalbaar en beheersbaar maatwerkoplossingen zijn om producten te inspecteren, te identificeren en hoogwaardige controles uit kunnen voeren.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
YERSEKE
Startdatum:
01-10-2016
Einddatum:
30-09-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
Kobotech Bsscontrol B.V.
Adres:
Molendijkseweg 6B
YERSEKE
Nederland
Partner(s):
Kobotech Bsscontrol B.V.; Dacon Engineering Consultancy Projects B.V.

Financiering

Rijk:
€ 99.557
Noord-Brabant:
€ 50.016
Zeeland:
€ 49.541
Overig:
€ 526.169
Totaal publiek:
€ 725.283
Totale subsidiabele kosten:
€ 725.283

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag