Digital Voice Processing

Digital Voice Processing Products

Lichamelijke en geestelijke beperkingen als blindheid en Alzheimer hebben een grote maatschappelijke impact. Het vervangen van geschreven tekst door gesproken tekst, eventueel aangevuld met beelden, kan voor deze mensen het leven een stuk makkelijker maken. Drukkerij Altorffer, i4CRM en Metafas zien het als een voorrecht te mogen werken aan de ontwikkeling van ‘drukwerk’ met geprinte geluidsmodules voor mensen met lichamelijke beperkingen op het gebied van kijken of begrijpend lezen.

De geluidsmodules worden opgebouwd met geluidsdragers en geluidsbrengers met verbindende schakelingen en knoppen voor de bediening. Bij succes is de potentie enorm op verschillende vlakken, maar dit project is ook financieel risicovol. Financiële steun van de provincie Noord-Brabant draagt bij aan de realisatie. Toepassing van de geprinte geluidsmodules zijn voorzien voor het gebruik van farmaceutische producten en in producten en diensten als ondersteuning van bijsluiters, gebruiksaanwijzing of alarmering voor medicatie. De ontwikkelde technologie kan geprint als communicatiemiddel worden ingezet en kan worden gecombineerd met computers, smartphones, tablets etc. zodat kruisbestuiving ontstaat en de verschillende mogelijkheden elkaar kunnen aanvullen en ondersteunen.

Het project verbindt de topsectoren HTSM en LSH en de topclusters rondom het Holst Center en het Care Innovation Center. Drukkerij Altorffer zorgt voor het aanbrengen van het variabele grafische drukbeeld in combinatie met bedieningsknoppen en het aanbrengen van de content op de drager. i4CRM ontwikkelt webbased software waarmee de inhoud op de drager kan worden aangebracht of uitgelezen. Metafas is specialist in het zeefdrukken van elektronische circuits op flexibele materialen en produceert in dit project de geluidsdrager en brenger met de schakelingen.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
ROOSENDAAL
Startdatum:
01-01-2016
Einddatum:
31-12-2017

Begunstigde:

Begunstigde:
Drukkerij Altorffer
Adres:
Strijmaden 13
ROOSENDAAL
Nederland
Partner(s):
Drukkerij Altorffer; i4crm; Metafas

Financiering

Rijk:
€ 94.110
Noord-Brabant:
€ 94.110
Overig:
€ 503.526
Totaal publiek:
€ 691.745
Totale subsidiabele kosten:
€ 691.745

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2022

Bekijk hier