Development of a Solar & storage conversion (SSC) system for electric vehicles

In Nederland is het aantal elektrische voertuigen tot juli 2019 gegroeid tot ruim 220 duizend voertuigen en dit aantal blijft stijgen. De markt is daarom steeds op zoek naar een batterijsystemen en technieken waarmee elektrische voertuigen efficiënter en langer kunnen rijden om de actieradius te verhogen. Dit is een belangrijk punt voor de consument. Tot dusver is de in 1990 ontworpen oplaadbare 18650-lithium-ionbatterij al lang het standaard uitgiftepakket voor laptops, zaklampen, maar ook het batterijpakket van elektrische auto`s. Daarnaast wordt bij elektrische voertuigen nog steeds gebruik gemaakt van loodaccu`s voor de lage voltage systemen zoals ramen, radio, verlichting en infotainment. Deze accu’s zijn niet duurzaam, niet energie-efficiënt en niet meer van deze tijd.

Samenwerking
Om deze redenen zijn SPIKE Technologies B.V. en Atlas Technologies B.V. samen een R&D-samenwerkingsproject gestart. SPIKE Technologies B.V. is gespecialiseerd in batterijsystemen en Atlas Technologies B.V. in de ontwikkeling van elektrische auto`s op zonnepanelen. Zij slaan de de handen ineen om een solar & storage conversion systeem (SSC) te ontwikkelen met extreem hoge energiedichtheid voor toepassingen in (zonne-)elektrische auto`s SSC-systeem.

Dit project heeft een doorlooptijd van 15,5 maanden en heeft tot doel om een (modulair) batterijsysteem te ontwikkelen met een extreem hoge energiedichtheid en conversie elektronica die direct toepasbaar in elektrische (zonne)auto’s en zorgt voor een verhoogde efficiëntie en actieradius van de voertuigen.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
HELMOND
Startdatum:
14-9-2020
Einddatum:
31-12-2021

Begunstigde:

Adres:
Automotive Campus
HELMOND
Nederland
Partner(s):
SPIKE Technologies B.V.; Atlas Technologies B.V.

Financiering

Rijk:
€ 174.475
Noord-Brabant:
€ 174.475
Overig:
€ 174.475
Totaal publiek:
€ 523.425
Totaal privaat:
€ 659.390
Totale subsidiabele kosten:
€ 1.182.815

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag