Composiet Versterkte Hybride Componenten

De automotive sector maakt een grote verandering door, waarbij ontwikkelingen van elektrische aandrijflijnen, aanvullende veiligheidssystemen en autonoom rijden regelmatig in het nieuws komen. Gewicht besparende materialen zijn al jaren een belangrijk aspect voor fabrikanten, waardoor de momenteel gebruikelijke materialen zoals staal en aluminium voor automotive ontwikkelingen niet meer voldoen.

Proven Concepts B.V. en Van Wees UD and Crossply Technology B.V. merken bovenstaande ontwikkelingen op. Zij spelen in op deze marktvraag door het gezamenlijk ontwikkelen en testen van een materiaal in specifieke toepassingen in de automotive industrie. In het project komen ontwikkelingen op het gebied van materiaalsamenstellingen, productietechnologie en producten in bepaalde toepassingen samen.

Voor eindgebruikers in de automotive ontstaat meerwaarde, omdat zij significant gewicht kunnen besparen. Dit project is gericht op de versterking van de economie in Zuid-Nederland, gebaseerd op een cross-over tussen de topsectoren High Tech Systemen en Materialen en Chemie en sluit aan bij de volgende RIS3 doelstellingen: superieure materialen, sluiten van de keten, automotive en hightech materials.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
VALKENSWAARD
Startdatum:
19-9-2019
Einddatum:
18-9-2021

Begunstigde:

Adres:
De Haak 4
VALKENSWAARD
Nederland
Partner(s):
Proven Concepts B.V.; Van Wees UD and Crossply Technology B.V.

Financiering

Rijk:
€ 86.580
Noord-Brabant:
€ 86.580
Overig:
€ 86.580
Totaal publiek:
€ 259.740
Totaal privaat:
€ 321.583
Totale subsidiabele kosten:
€ 581.323

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag