CO2-use reducing packaging robot for food applications

CO2-use reducing packaging robot for food applications

Een voedselverwerker die lokale producten verwerkt en levert aan groot- en tussenhandel merkt een groot energieverlies op in het verpakkingsproces. Het gaat hierbij om gesoftfryde en vervolgens diepgevroren groenten. Door het opwarmen van de diepgevroren producten tijdens dit proces, is terugkoelen na het verpakken noodzakelijk. Hier gaat energie verloren.

De projectpartners werken samen aan een oplossing op basis van droogijs. Door CO2 in vaste vorm te gebruiken, wordt met een flink verlaagd energiegebruik, dezelfde prestatie gegarandeerd. Het direct toevoegen van droogijs aan een product, resulteert in technische knelpunten die door de innovatieve aanpak van de projectpartners wordt aangepakt. Ook wordt een bag-in-box installatie ontwikkeld, waarbij een robotica oplossing zorgt voor het wegnemen van manuele handelingen in het proces. Door de grote verscheidenheid aan activiteiten in dit project, wordt van de robotica een innovatieve oplossing geëist.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D),
Regio
Zeeland
Projectlocatie
's-Heer Abtskerke
Startdatum:
02-01-2017
Einddatum:
31-08-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
KV Techniek B.V.
Adres:
Sinoutskerksezandweg 4 A
Nederland
Partner(s):
KV Techniek B.V.; Farm Pack B.V.

Financiering

Rijk:
€ 56.403
Zeeland:
€ 56.403
Overig:
€ 305.936
Totaal publiek:
€ 418.743
Totale subsidiabele kosten:
€ 418.743

Statistieken

Totale subsidiale kosten
Totaal publiek
Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2020

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag