CO2-use reducing packaging robot for food applications

CO2-use reducing packaging robot for food applications

Een voedselverwerker die lokale producten verwerkt en levert aan groot- en tussenhandel merkt een groot energieverlies op in het verpakkingsproces. Het gaat hierbij om gesoftfryde en vervolgens diepgevroren groenten. Door het opwarmen van de diepgevroren producten tijdens dit proces, is terugkoelen na het verpakken noodzakelijk. Hier gaat energie verloren.

De projectpartners werken samen aan een oplossing op basis van droogijs. Door CO2 in vaste vorm te gebruiken, wordt met een flink verlaagd energiegebruik, dezelfde prestatie gegarandeerd. Het direct toevoegen van droogijs aan een product, resulteert in technische knelpunten die door de innovatieve aanpak van de projectpartners wordt aangepakt. Ook wordt een bag-in-box installatie ontwikkeld, waarbij een robotica oplossing zorgt voor het wegnemen van manuele handelingen in het proces. Door de grote verscheidenheid aan activiteiten in dit project, wordt van de robotica een innovatieve oplossing geëist.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking 2014-2020 (R&D 2014-2020)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
's-Heer Abtskerke
Startdatum:
02-01-2017
Einddatum:
31-08-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
KV Techniek B.V.
Adres:
Sinoutskerksezandweg 4 A
's-Heer Abtskerke
Nederland
Partner(s):
KV Techniek B.V.; Farm Pack B.V.

Financiering

Rijk:
€ 64.970
Zeeland:
€ 64.970
Totaal publiek:
€ 129.941
Totaal privaat:
€ 241.319
Totale subsidiabele kosten:
€ 371.260

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek