Ceranex

Ceranex

Een economie die zijn energie en materialen haalt uit zonne-energie en landbouwproducten, wordt oook wel bio-based economy genoemd. Binnen de bouwsector is er steeds meer aandacht voor biobased bouwen. De vraag van consumenten groeit enorm. Met de overheid is door de bouwsector een Green Deal afgesloten om obstakels in de regelgeving en de onbekendheid van de mogelijkheden weg te nemen. Het doel hier van is om het gebruik van biobased materialen, producten en concepten in de bouw te bevorderden.

Nova Lignum is opgericht om houtachtige vezels van plantenresten te verwerken tot unieke duurzame bouwmaterialen onder de naam Ceranex®. Met een eerste productielijn gaat men zich richten op het eerste product in een range van een aantal afwerkingsproducten, welke in de toekomst geproduceerd zullen worden. Het productieproces is vergelijkbaar met de verstening van oud hout in de aardbodem, door de invloed van mineralen. Nova Lignum bootst dat proces met plantenvezels boven de grond na.

Bij productie op basis van natuurlijke grondstoffen is de samenstelling van de grondstoffen vaak (zeer) variabel. De interactie van grondstoffen op elkaar is daardoor zelden 100% te voorspellen waardoor de kwaliteit van de output lastig te garanderen is. In dit project wil Nova Lignum daarom een blender/menger ontwikkelen samen met Airtechnic Solutions en met ondersteuning van VDL ETG die hierop kan inspelen en een doorbraak betekent in het mengen van natuurlijke grondstoffen.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
Dinteloord
Startdatum:
01-10-2016
Einddatum:
30-09-2018

Begunstigde:

Begunstigde:
Nova Lignum BV
Adres:
Rondom 125
Dinteloord
Nederland
Partner(s):
Nova Lignum BV; Airtechnic Solutions BV

Financiering


Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag