Broodtechnologie 2.0: zoutarm brood door geïntegreerde deegbereiding

De doelstelling van dit project is het ontwikkelen en valideren van een nieuwe, geïntegreerde productielijn voor deegverwerking voor hoogwaardig brood in een continuproces. Deze zal bestaan uit een kneedmachine, een vacuüminstallatie en een opmaaklijn voor deegwaren. Met behulp van een nieuw continu kneedprincipe is het mogelijk om met gezondere en goedkopere grondstoffen ( minder zout en minder broodverbeteraars) een hoogwaardig brood te krijgen. Het gebruik van dit type brood groeit wereldwijd (UK, VS, Zuid-Amerika en Afrika). Deze productielijn is in staat om continu een deeg van hoge kwaliteit te produceren, dit moet bereikt worden door middel van innovatieve technologie op het gebied van kneding door extreme high shear, gecombineerd met ontgassing door een pulserend vacuüm. Het brood moet gaan voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen (witheid, consistentie en zeer fijne celstructuur) ondanks de gewenste lage zoutgehaltes in combinatie met de vermindering van broodverbeteraars. Het stelt broodproducenten in staat om hoogwaardig brood te produceren op basis van een innovatief proces. Er zijn maar enkele partijen in de wereld die innovatief bezig zijn op het gebied van broodbakprocessen. Nieuwe technologie op het gebied van broodbereiding kan internationaal veel betekenen voor de Zuid Nederlandse bedrijven. Door de kennis van Exterme High Shear broodkneding (EHS) te vertalen in een innovatief deegbereidingsproces kan het machinaal produceren van brood een nieuwe impuls krijgen.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Limburg
Projectlocatie
MAASTRICHT
Startdatum:
10-09-2018
Einddatum:
01-09-2020

Begunstigde:

Begunstigde:
SoBaTech Services B.V.
Adres:
Karveelweg 9
MAASTRICHT
Nederland
Partner(s):
SoBaTech Services B.V.; Werner & Pfleiderer - Haton B.V.

Financiering

Rijk:
€ 20.753
Limburg:
€ 20.753
:
€ 20.753
Totaal publiek:
€ 62.260
Totaal privaat:
€ 107.087
Totale subsidiabele kosten:
€ 169.347

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag