Best in Glass

Best in Glass

Op feesten, festivals en evenementen zijn glazen van echt glas ongewenst en worden dranken geschonken in bekers van plastic of papier. Deze geven echter een onprettige, goedkope gebruikservaring. Veel festivalbezoekers zijn bereid een beetje meer te betalen voor een mooi kunststof glas om hun bier, wijn en cocktails uit te drinken in plaats uit van een wegwerpbekertje. Global Glass Products maakt dergelijke glazen, die door festivalbezoekers zo mooi worden gevonden dat zij de glazen na afloop vaak zelfs mee naar huis nemen. Ook drankmerken hebben baat bij de betere uitstraling van een luxe glas en laten Global Glass Products speciale glazen maken die met hun logo worden bedrukt.

De glazen van Global Glass Products zijn een flinke stap vooruit ten opzichte van de concurrentie, maar zij kunnen de vergelijking met echt glas nog niet doorstaan. Global Glass Products wil in dit project nu een marktrijp, schoon en efficiënt productieproces ontwikkelen voor het ‘perfecte, recycleerbare kunststof glas’. Dit glas moet 500 cycli in de vaatwasmachine doorstaan zonder dof uit te slaan. Doordat het glas tijdens zijn levensduur vaak gebruikt kan worden en daarna kan worden gerecycled, draagt het glas bij aan een reductie van de enorme afvalstromen gemoeid met de huidige wegwerpglazen op festivals en evenementen. De ontwikkeling zal 13 maanden duren. Met Coremans uit Rilland als partner, Jacobs Kunststoffen uit De Mortel en Petpower uit Etten–Leur voor engineering en productie en Pezy uit Eindhoven als kennisleverancier, is het een echt Zuid-Nederlands project.

Het is gericht op de Topclusters Chemie en HTSM (High-Tech Systemen & Materialen) en heeft een flinke potentiële socio-economische impact:
-Vergroting van de kennisopbouw in de clusters Chemie en HTSM in de regio Zuid, mogelijk leidend tot verdere spinouts en het aantrekken van andere projecten en activiteiten.
-Een langdurig strategisch samenwerkingsverband dat tot toekomstige innovatie projecten kan leiden.
-Hoogwaardige arbeidsplaatsen, bijdragend aan het innovatievermogen en de attractiviteit voor toekomstige projecten, ook van buiten de regio.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Zeeland
Projectlocatie
MIDDELBURG
Startdatum:
01-09-2015
Einddatum:
31-03-2017

Begunstigde:

Begunstigde:
Ampersand BV
Adres:
Burgemeester Lantsheerweg 2
MIDDELBURG
Nederland
Partner(s):
Ampersand BV; Coremans BV

Financiering

Rijk:
€ 100.032
Zeeland:
€ 100.032
Overig:
€ 535.781
Totaal publiek:
€ 735.844
Totale subsidiabele kosten:
€ 735.844

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag