Beaver CB series

Beaver CB Series

Doel van het project is een machine te ontwikkelen voor het automatisch en computergestuurd bewerken van metalen buizen. In deze machine worden lengte meten, afsteken (op de gewenste lengte) en afkanten van metalen buizen gecombineerd in één werkgang.

Op dit moment is er nog geen machine op de markt die deze processen in één werkgang kan uitvoeren. Het project wordt opgezet omdat de kwaliteit en nauwkeurigheid van de lasnaad een steeds belangrijker aspect vormt in de olie- en gasindustrie. De gewenste kwaliteit kan door middel van een CNC-gestuurde machine gewaarborgd worden. Daarnaast zal de te ontwikkelen machine de productiviteit van de eindgebruikers aanzienlijk vergroten. Verder maakt de machine het productieproces zeer flexibel omdat gemakkelijk door de machine operator gekozen kan worden voor verschillende lasnaadvormen of lasnaadhoek.

Binnen de topsector High Tech Systemen en Materialen worden breed inzetbare innovatieve producten en diensten voor hoofdzakelijk industriële toepassing ontwikkeld. Dit project leidt tot een machine die zowel in de chemie-, offshore- als in de olie- en gasindustrie inzetbaar is. Met de ontwikkeling van dit project wordt ook de Zuid-Nederlandse economie en concurrentiekracht versterkt. Het beoogde einddoel is om na een succesvolle afronding van de R&D-activiteiten de metalen buis bewerkingsmachine voor meten, afsteken en afkanten te vermarkten op de nationale en internationale markt.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
GIESSEN
Startdatum:
02-09-2015
Einddatum:
01-06-2017

Begunstigde:

Begunstigde:
Copier Engineering
Adres:
Bedrijvenstraat 13
GIESSEN
Nederland
Partner(s):
Copier Engineering; Van Otterloo

Financiering

Rijk:
€ 68.487
Noord-Brabant:
€ 68.487
Overig:
€ 366.867
Totaal publiek:
€ 503.840
Totale subsidiabele kosten:
€ 503.840

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag