AINO

AINO – optimalisatie van logistieke netwerken en voorraden

Het project AINO staat voor Adaptive Inventory and Network Optimization en wordt uitgevoerd in een samenwerking tussen Argusi en EyeOn. Optimalisatie van logistieke netwerken en van voorraden zijn twee aspecten in supply chain management die dicht bij elkaar liggen. Ze hebben betrekking op de keuzes die moeten worden gemaakt over de toewijzing van klantvraag aan warehouses, de optimale route van leverancier of fabriek naar de klant, en het positioneren van voorraden in de supply chain.

Uit deze keuzes komen vele concrete vragen naar voren. Moeten we voorraad opslaan in een centraal of regionaal magazijn of moeten we het direct naar de verkooppunten vervoeren? Hoeveel extra voorraad moeten we hebben als we overgaan van lucht- naar zeevracht transport? In welke mate versnelt cross-docking onze supply chain en zorgt het ervoor dat we sneller kunnen reageren op marktveranderingen? Kan ik voorraden verminderen als ik ze integraal regel over verschillende supply chain stadia?

Strategische en tactische voorraadoptimalisatie zijn typische discussiepunten binnen verschillende afdelingen van een (supply chain) organisatie. Logistiek en planning zijn vaak verschillende supply chain functies waarbij ze beide optimaliseren op verschillende (en vaak conflicterende) KPI’s. Waar de logistiek zich richt op het reduceren van transportkosten, bijvoorbeeld door over te stappen naar tragere manieren van transport of kleinere bestelhoeveelheden, zijn voorraadmanagers op zoek naar korte en betrouwbare levertijden en frequente aanvulling om hoge service te kunnen bieden en voorraden te verminderen. De beste resultaten worden bereikt als dit soort vragen in samenhang worden beantwoord, ze hebben immers allemaal invloed op elkaar. Echter, er bestaat nog geen software of dienstverlening die dit kan. Sterker nog, het is al lastig om de expertise die nodig is voor al deze vraagstukken bij elkaar in één ruimte te krijgen. Dat is de reden dat Argusi en EyeOn samenwerking hebben gezocht. De samenwerking is extra kansrijk omdat Argusi en EyeOn diensten aanbieden op het vlak van zowel strategische, als tactische voorraadbeheersing.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
R&D samenwerking (R&D)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
BREDA
Startdatum:
20-08-2015
Einddatum:
30-06-2017

Begunstigde:

Begunstigde:
ArgusI B.V.
Adres:
Ceresstraat 4
BREDA
Nederland
Partner(s):
ArgusI B.V.; EyeOn B.V.

Financiering

Rijk:
€ 98.433
Noord-Brabant:
€ 98.433
Overig:
€ 505.457
Totaal publiek:
€ 702.322
Totale subsidiabele kosten:
€ 702.322

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag