Tips van de Deskundigencommissie

De Deskundigencommissie beoordeelt alle projectvoorstellen voor het JTF-programma. Dit gebeurt zowel bij een tenderprocedure als bij first come, first serve. Om de slagingskans bij het indienen van uw projectaanvraag te vergroten, heeft de Deskundigencommissie de volgende zes tips voor u:

 1. Let op de aanvraagprocedure. Elk spoor kent een andere procedure: tender of first come, first serve. Ook geeft de Deskundigencommissie soms een preadvies. Bij een tender- en preadvies-procedure heeft u vanaf de openstelling van het loket ruim de tijd om uw aanvraag in te dienen voor de deadline. Dit geldt echter niet bij een first come first serve-procedure. Daar komt het erop aan om vanaf de openstelling van het loket zo snel mogelijk in te dienen. Wie het eerst komt, het eerst maalt!
 2. Lees de JTF-subsidieregeling goed. Kijk naar de voorwaarden van de specifieke regeling die geldt voor uw JTF-regio en spits uw aanvraag daarop toe. Het JTF stelt andere voorwaarden dan bijvoorbeeld OPZuid EFRO.
 3. Let goed op welke activiteiten subsidiabel zijn en welke niet.
 4. Doe het samen. Zoek samenwerking met het grootbedrijf in uw JTF-regio.
 5. Bekijk of er ook mogelijkheden zijn voor (om)scholing in uw project.
 6. Zorg voor een heldere aanvraag op basis van de drie C’s: :
  • Concreet – Wat wilt u bereiken? Geef dit zoveel mogelijk weer in cijfers.
  • Compact – Geef de kern van uw project goed weer, zonder overdreven of wollige tekst.
  • Compleet – Vertel het hele verhaal. Veronderstel niet te snel dat mensen sommige zaken wel weten.

 

voor meer informatie over de Deskundigencommissie:

 

Afbeelding tips