Chemelot HCA Transitie Groene Chemie (A2)

De regionale arbeidsmarkt in Zuid Limburg kent grote uitdagingen ten gevolge van de klimaat en energietransitie, met een groeiende, structurele arbeidsmarktkrapte in vele technische sectoren.Chemelot heeft daarbij de ambitie om tegen 2050 de meest toonaangevende circulaire groene chemiesite van Europa te zijn, die volledig klimaatneutraal is. Daarvoor is het cruciaal om werknemers te hebben met de benodigde skills en competenties die alle processen voor de groene chemie ook adequaat kunnen uitvoeren.

Om in te spelen op deze urgente behoefte heeft CHILL het voortouw genomen om (in goede afstemming met andere JTF spoor-3 projecten) het project “Chemelot HCA Transitie Groene Chemie (A2)” op te zetten. Dit project is ingericht om specifiek voor Chemelot meer werknemers in te laten stromen, huidige werknemers bij te scholen (LLO) in het omgaan met de gevolgen van de transitie naar de groene chemie en hun naar de best passende werkplek in de groene chemie te (bege)leiden.

Dit project draagt hiermee in belangrijke mate bij aan een wendbare en weerbare beroepsbevolking op Chemelot en in de regio Zuid Limburg.Naast het opzetten en inrichten van het Chemelot HCA transitie-ecosysteem groene chemie worden meer dan 2000 Chemelot en externe medewerkers opgeleid en/of geschoold voor het werken in de groene chemie en gaan 260 nieuwe en doorgestroomde medewerkers in de groene chemie op Chemelot aan de slag.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
Arbeidsmarkt (Spoor 3)
Regio
Zuid-Limburg
Projectlocatie
Geleen
Startdatum:
9/1/2023
Einddatum:
8/31/2026

Begunstigde:

Adres:
Urmonderbaan 22 6167 RD Geleen | Postbus 1825 6201 BV Maastricht | Op de Berg 8 6181 GT Elsloo
Geleen
Nederland
Partner(s):
Chemelot Innovation and Learning Labs B.V. | VISTA college | Coöperatie Loopbaan en Ontwikkeling U.A.

Financiering

EU (JTF)
€ 1.431.685
:
€ 653.168
Totaal publiek:
€ 2.084.853
Totaal privaat:
€ 779.903
Totale subsidiabele kosten:
€ 2.864.756

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek