‘Leuk en uitdagend werk belangrijk voor regio’

Het JTF-geld wordt in specifieke regio’s in Zuid-Nederland besteed. Een ervan is Zeeuws-Vlaanderen/Vlissingen-Oost. Hier helpt het JTF-contactpunt Zeeland organisaties met een projectplan op weg bij het aanvragen van een JTF-subsidie.

“Aanvragers kunnen contact met ons opnemen om hun vragen te stellen, hun idee bij ons te toetsen en met ons te sparren”, zegt Madeline Buining. Samen met Arnoud Guikema bemant zij het JTF-contactpunt Zeeland. “We hebben intussen al ruim twintig initiatiefnemers gesproken. Soms komen ze al met concrete voorstellen en soms zitten zij nog in de ideeënfase.”

Ideeënfase
Kunnen jullie aanvragers die net begonnen zijn met het uitwerken van hun idee al helpen? “Jazeker”, zegt Arnoud. “Er kwam bijvoorbeeld een vraag over of een warmtenet past in de voorwaarden van JTF. Hierop kunnen we dan antwoord geven. Toevallig kwamen er twee initiatiefnemers met bijna hetzelfde idee voor het ontwikkelen van een planningstool. Deze hebben we – uiteraard met hun instemming – aan elkaar gekoppeld. Belangrijk, want samenwerking is nodig bij innoveren. Het werkt het beste als partijen gebruik maken van elkaars expertise.”

Goede aanvragen
Arnoud en Madeline vinden het contact met de aanvragers heel waardevol. “Zo weten we wat er leeft in onze regio en waaraan bedrijven behoefte hebben om de energie- en grondstoffentransitie mogelijk te maken. Wij vormen de linking pin met de JTF-stuurgroep met daarin de voornaamste stakeholders in de regio. Zij bepalen welke soort projecten in aanmerking komen voor subsidie. Aan de hand van onze input kunnen ze dit zo nodig in een volgende ronde bijsturen”, zegt Arnoud. “Ons doel is om snel goede aanvragen te krijgen, zodat het geld naar de regio kan en we de transitie daadwerkelijk versnellen”, vult Madeline aan. “Zo krijgen we een schone en frisse regio met leuk en uitdagend werk. Dat is ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid.”

Tips van Madeline en Arnoud

  • Lees de factsheets met daarin de highlights van het programma.
    Zo krijgt u snel een goed beeld van het programma .
  • Neem contact met ons op. We kunnen:
    • bekijken of het plan binnen het kader van het JTF past. JTF kent drie sporen met diverse mogelijkheden.
    • aangeven waar eventuele hick-ups in het projectplan zitten.
    • u doorverwijzen naar een specialist, bijvoorbeeld over staatssteun.
    • andere projectpartners helpen vinden.
  • Neem voldoende tijd voor de voorbereiding. Een goed doordachte aanvraag heeft een grotere slagingskans.

JTF-contactpunt Zeeland
Het JTF-contactpunt wordt bemand door Madeline Buining (mc.buining@zeeland.nl) en Arnoud Guikema (aop.guikema@zeeland.nl), tel. 0118 63 10 11.

JTF-loket
Voor vragen over Zeeuwse projecten kunt u bij het JTF-contactpunt Zeeland terecht, maar ook bij het JTF-loket. Dit wordt bemand door Stimulus Programmamanagement: info@stimulus.nl, 040 237 0100.

Meer lezen?
Lees ook Het JTF-loket is open’.