Voorlichting over JTF West-Noord-Brabant

Mkb’ers en kennisinstellingen in West-Noord-Brabant kunnen zich aanmelden voor de netwerk- en informatiebijeenkomst over het nieuwe subsidieprogramma voor klimaatneutraal ondernemen. De bijeenkomst is op 28 september op het kantoor van de Rabobank: Kloosterplein 11 in Breda.

De Europese Unie stelt circa 60 miljoen euro subsidie beschikbaar om mkb’ers en kennisinstellingen in West-Noord-Brabant te ondersteunen bij hun transitie naar klimaatneutraal ondernemen. Naar verwachting wordt dit ‘Just Transition Fund’ (JTF) eind 2022 of begin 2023 opengesteld. Kom ook naar de informatie- en netwerkbijeenkomst voor ondernemers op woensdag 28 september.

Zo kunt u alvast voorsorteren op de regeling en samen met andere ondernemers kansen creëren. Organisatoren van de bijeenkomst zijn: provincie Noord-Brabant, gemeente Breda en Stimulus Programmamanagement.

West-Noord-Brabant

Het gebied West-Noord-Brabant is een van de zes regio’s in Nederland die in aanmerking komen voor dit subsidieprogramma. Tijdens de netwerkbijeenkomst vertellen we u graag meer over de subsidiemogelijkheden, het aanvraagproces en de instanties waar u terecht kunt voor vragen en advies. Daarnaast bieden we u de gelegenheid om te sparren en netwerken.

 

Over het Just Transition Fund (JTF)

Bedrijven staan voor grote uitdagingen, zoals de energie- en grondstoffentransitie. In de aanloop naar 2050 moet de CO2-uitstoot drastisch verminderen en afscheid genomen worden van fossiele brandstoffen. Deze transitie levert veel op, maar brengt ook financiële en sociaal-economische opgaven met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de investering in duurzame energiebronnen en grondstoffen of de omscholing van werknemers. Met het Just Transition Fund steunt de Europese Unie specifieke gebieden die het zwaarst door de overgang naar klimaatneutraliteit worden getroffen. De subsidie wordt ingezet voor projecten op het gebied van: arbeidsmarkt, innovatie en investeringen in technologie, systemen en infrastructuur.

Voorlopig programma

We starten met een netwerklunch. Vervolgens presenteren verschillende organisaties hun ideeën, waaronder Peter Wolfs van TNO, over Innovatie voor een klimaatneutraal West-Noord-Brabant. U kunt ook speeddaten met ondernemers. Daarnaast organiseren we een paneldiscussie over de uitdagingen rondom de energie- en grondstoffentransitie.

Aanmelden

Wilt u meer weten over het JTF-programma? Wilt u inspiratie krijgen om een volgende stap te zetten? En gaat u graag in gesprek met andere ondernemers of kennisinstellingen? Of wilt u zich presenteren op de bedrijvenmarkt? Meld u aan voor de netwerk- en informatiebijeenkomst op 28 september 2022.

Meer informatie

Meer informatie over het programma.
Wilt u meer weten over het JTF-programma in West-Noord-Brabant? Bekijk deze factsheet.

Luchtfoto Port of Moerdijk - Paul Martens
Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag