food

OP-Zuid 2007-2013:/food

Convenience Schelpdieren III

Beschrijving volgt

Krachten bundelen voor rendabele algenkweek

Beschrijving volgt

Turbo Deegkneder

Beschrijving volgt

Doorontwikkeling Campus Food & Health ’s Hertogenbosch

De Food & Health Innovation Campus wordt ontwikkeld in ’s-Hertogenbosch, het centrum van de regio waar drie innovatie-assen elkaar raken en versterken: de Red Medtech Highway, de Brainportregio en de Agrofood Corridor.

Ontwikkeling prototype residuverwijdering met VAM-residuce

Het ontwikkelen van een waterverbruik besparende, geïntegreerde was- en zuiveringsinstallatie, die er enerzijds voor zorgt dat producten uit de fruitteelt op het gebied van voedselveiligheid verbeterd worden door het in belangrijke mate reduceren van het residu van bestrijdingsmiddelen en die er anderzijds voor zorgt dat aan toekomstige lozingseisen wordt voldaan.

IMAX – Immuunsysteem versterkende arabinoxylanen uit tarwe

Als direct gevolg van het project zal er extra personeel aangeworven worden. Daarnaast zal een deel van de subsidie aangewend worden om onderzoek uit te laten voeren bij de Universiteit Maastricht en het MUMC. De ultieme doelstelling is om Kennis om te zetten in Kassa.

OPStart Fhealinc

Het project OPStart Fhealinc is gericht op het verweven en versterken van toegepast onderzoek, onderwijs en bedrijvigheid op het gebied van voeding & gezondheid en de ontwikkeling van concrete producten. Aanvrager is gemeente 's Hertogenbosch, penvoerder HAS Kennistransfer. Het samenwerkingsverband bestaat uit Avans, ZLTO, Jeroen Bosch Ziekenhuis, HAS Den Bosch en HAS Kennistransfer.

Kustlaboratorium en coöperatief Broedhuis

Stichting Het Zeeuwse Landschap wil door slimme landschappelijke vormgeving zorgen dat economische bedrijvigheid, landschappelijke en ecologische kwaliteit op duurzame wijze hand in hand kunnen gaan.

Een verkenning naar product- en procesinnovatie voor Bladgroenteverwerking

Onderzoek naar mogelijkheden tot een succesvolle marktintroductie van een innovatieve productielijn voor de verwerking van bladgroenten.

Nieuwe toepassingsmogelijkheden schelpengrit

Toepassing voor schelpengrit te vinden anders dan als toevoeging in de pluimveehouderij ter verbetering van de eischaal- kwaliteit. Dit moet leiden tot een nieuwe product-markt combinatie.

Verbetering van pootviskwaliteit door ontwikkeling genetisch programma

De kwaliteit van de pootvis te verbeteren door een genetica- en fokkerijprogramma. Haalbaarheidsstudie uitvoeren waarin wordt geanalyseerd welke strategische stappen er door Excellence Fish genomen kunnen worden om dit zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Ontwikkeling van een suikermaïskolven ontbladermachine voor de versmarkt

De ontwikkeling van een suikermaïs ontbladermachine voor de versmarkt. Er wordt een machine ontwikkeld die geautomatiseerd maïskolven kan ontbladeren zonder dat de korrels op de kolven te beschadigd worden. De doelgroep voor deze machine zijn maïstelers/verwerkers in Europa en Amerika. Er zal een octrooi worden aangevraagd op de ontwikkelde werkingsmethodiek.

Bewaarsysteem voor schelpdieren

De samenwerkende partners ontwikkelen een prototype bewaarsysteem voor mesheften op basis van waterrecirculatie, dat onder realistische omstandigheden getest wordt op technische en economische haalbaarheid.

De ontwikkeling van een Automatisch Plant Geleidingssysteem (APG)

Doelstelling: De ontwikkeling van een geautomatiseerd systeem t.b.v. de tomatenteelt in de glastuinbouw. Het systeemdient huidige manuele handelingen, te weten het laten zakken, horizontaal verplaatsen en ontclippen van de plant opgeheel geautomatiseerde wijze te vervangen.

Computergestuurd snijden van champignons op vastgestelde steellengte

Het ontwikkelen van een machine waarbij het resultaat moet zijn het groot aantal missers terugbrengen naar maximaal 5 %.

Continue industriële deegbereiding en -verwerkingsinstallatie

Het realiseren van een nieuwe wijze van industrieel brood produceren m.b.v. een continue kneed productie-unit i.c.m. een continue deegverwerking. Het realiseren van een recepten bibliotheek. Het maken van een demonstratie lijn. Het demonstreren van de voordelen van bakkerij-eigen ingrediënten.

Innovatief biotechnologisch proces voor Valanceen

Het productiever maken van de biobased productie door ontwikkelen van verbeterde fermentatieprotocollen, extractietechnieken te verbeteren en chemische conversie technieken te ontwikkelen voor bestaande en nieuwe conversies. Dit alles om de marge te verbeteren van bestaande en nieuwe producten.

Innovatieve verpakkingen stoommaaltijden (shielding)

De ontwikkeling van een verpakking (en bijbehorende productietechniek) voor stoommaaltijden waarbij alle individuele onderdelen van de maaltijd (koolhydraten, proteïnen en groenten) tijdens bereiding in de magnetron optimaal en snel gegaard worden. Naar verwachting leidt dit tot beter behoud van voedingswaarden en vitaminen in de maaltijd.

Implementatieonderzoek hybride snij- en doseerinrichting voor voedingsmiddelen

Technische implementatie-haalbaarheidsstudie met prototyping en octrooinering van een in eigen beheer ontwikkelde snijd- en doseerconcept voor voedingsmiddelen. Het ontwikkelde principe is een hybride snijdsysteem dat werkt met een scheidingsblad waarin microkanaaltjes zijn verwerkt waardoor een vloeistof kan worden geperst of dat kan worden verhit of juist gekoeld.

Ontwikkeling Ventomaathaak

Het ontwikkelen van een oplossing om het ophangen en laten vieren van de tomatenplant efficiënt te maken.

Ontwikkeling van productielijn t.b.v. automatische vervaardiging “Fudge & Choc”

De ontwikkeling van een productielijn ten behoeve van de productie van het snoepgoed "Fudge & Choc". Er wordt een machine ontwikkeld waarmee het samenvoegen van fudge en chocolade geautomatiseerd zal verlopen. De doelgroep voor Fudge & Choc bestaat uit retailers en snoepleveranciers in geheel Europa (Hancock Candy & Tobacco Inc. (Cleveland), Albert Heijn, Jamin etc).

Soupserver

Vendinova ontwikkelt een soepmachine die verse soep dispenseert. Alle technologie wordt ontworpen door Vendinova en blijft in eigendom van Vendinova. Binnen Vendinova worden alle technische specificaties opgesteld die ten dele door de partners worden uitgevoerd. Het gaat hier om de software ontwikkeling. PCB-opzet, IT hardware architectuur, mechanische ontwikkeling en de testprocedures.

Proeffabriek OrangeS

Een innovatief productieproces van laboratoriumschaal doorontwikkelen naar een proeffabriek, waarmee fruit tot snoep verwerkt wordt, met behoud van smaak en voedingswaarden

Uitbreiding productportfolio met diervriendelijke vleeswaren

Het marktsegment van vleeswaren gaan bedienen dat is ontstaan tussen de biologische en gangbare vleeswarenmarkt. Hiervoor wil aanvrager een nieuwe productgroep, diervriendelijke vleeswaren, ontwikkelen en in de markt zetten. Hiermee wil aanvrager de naam verkrijgen van dé diervriendelijke producent van vleeswaren.

Ontwikkeling van een innovatieve uienschiller met o.a. wrijvingsloze aansturing

Ontwikkelen van een industriële schilmachine voor het schillen van uien voornamelijk gebruikmakend van een nieuwe technologie die de nadelen van de traditionele technologie oplost.

Ontwikkeling productielijn biologisch roggebrood zonder conserveringsmiddelen

Het ontwikkelen van een productielijn voor biologisch roggebrood zonder toevoeging van conserveermiddelen. Het opzetten van werkinstructies en controleprocedures, opdat het proces voldoende beheerst wordt. Dit om zodoende een product in de supermarktschappen te krijgen, dat minimaal zes weken houdbaarheid geeft.

Haalbaarheidsonderzoek industrieel vervaardigen nieuwe proactieve koekjes

Het laten verrichten van een onderzoek naar de technische haalbaarheid van een industrieel productieproces van vezelrijke, pro-actieve koekjes op basis van een volautomatische stavensysteem.

Mijnakker.nl

Ontwikkeling van een adviesproduct waarbij beelden van Basfood geïnterpreteerd en vertaald worden naar concrete precisie landbouw acties tot op het niveau waarbij telers, rechtstreeks de exact op hun perceel afgestemde benodigde strooi- en/ of beregeningskaarten e.d. via mijnakker.nl kunnen betrekken.

Ontwikkeling van een flexibele testinstallatie voor het verwerken van snacks

Ontwikkeling van een flexibele testinstallatie voor het geautomatiseerd oplijnen en verzamelen van snacks.

Ontwikkeling van duurzame snoekbaars pootvisproductie

Het project beoogt het ontwikkelen van nieuwe en geoptimaliseerde kweekmethoden voor snoekbaarslarven (pootvis) en de ontwikkeling van het bijbehorende gezondheidsmanagementsysteem.

Ontwikkeling Marumerised Diet Units

Het project beoogd een nieuw procedé te ontwikkelen voor de productie van garnalenvoer ter plekke met: Koude extrusie, onfarm productie, flexibel en lokaal grondstofgebruik, voeren van natvoer, flexibele afstemming voersamenstelling groeifase garnaal.

Eco Harvester

Het project beoogt de ontwikkeling van de Eco Harvester, een innovatief en duurzaam oogstsysteem voor het mechanisch oogsten van schelpdieren, met een kwaliteit die gelijkwaardig is aan handmatig geoogste producten.

Additief op basis van bewerkt selenium

Beschrijving volgt

Foodwater

Beschrijving volgt

Kids University for Cooking

Beschrijving volgt