Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei openen bedrijven in heel Nederland hun deuren tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen. Deze bedrijven werken aan projecten die bijdragen aan de innovatiekracht en concurrentiepositie van Nederland. Daarvoor ontvangen zij geld van Europa. Ook in Noord-Brabant kunt u zien waaraan het Europese geld wordt besteed. En wát dat oplevert.

High Tech voor het dagelijks leven

Wist u dat drones ingezet kunnen worden voor inspectie en wist u dat zonder fotonica het internet over 5 jaar vastloopt? Op vrijdag 12 mei presenteert de Technische Universiteit Eindhoven nieuwe innovaties die het high tech ecosysteem versterken. Deze innovaties fungeren als katalysator voor High Tech toepassingen voor het dagelijkse leven en voor de industrie. Essentieel zijn de samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid.

Van groene LP naar duurzame vrijloopstal

In Noord-Brabant gebeurt meer. Bij Koot Automation & Service in Asten kunt u luisteren naar de eerste vinyl vrije LP plaat. Bij Dual Inventive in Oisterwijk komt u alles te weten over de beveiliging en benutting van het Nederlandse spoor. Bekijk bij NewFoss in Uden de werking van een zelf ontwikkelde machine die gras verwerkt tot halffabricaten, zoals vezels voor de papier- en karton industrie. Korte ketens en een modern diervriendelijk stalsysteem staan centraal bij de open dagen van drie boeren in Hilvarenbeek/Diessen.

Europa om de hoek Kijkdagen

In Nederland worden veel verschillende projecten financieel ondersteund door de diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom worden ieder jaar de Europa om de hoek Kijkdagen georganiseerd.

Meer informatie over het programma vindt u op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.