Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei, tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen openen bedrijven in heel Nederland hun deuren. Deze bedrijven werken aan projecten die bijdragen aan de innovatiekracht en concurrentiepositie van Nederland. Daarvoor ontvangen zij geld van Europa. Ook in Zeeland kunt u zien waaraan het Europese geld wordt besteed. En wát dat oplevert.

Aardappelen als isolatiemateriaal

In de Biobased Garden van Proefboerderij Rusthoeve kunt u kennismaken met bijzondere Zeeuwse plantensoorten die getest worden op toepassingen als isolatiemateriaal. De Biobased Garden is een experimenteerruimte voor het telen, testen en beleven van allerhande soorten biomassa, zoals aardappelen en suikerbieten, voor de biobased economy.

Van natuurwandelingen tot ammoniaksensoren

In Zeeland gebeurt meer. Bij het Grenspark Saeftinghe ontdekt u de unieke mix van landschappen met de haven, slikken & schorren, polders en staatsspaanse linies. Maak kennis met een grenspark in ontwikkeling: de grens vervaagt, de streek krijgt nieuwe kansen. Bij Roem van Yerseke kunt u een kijkje nemen in de Hatchery, waar oesters gekweekt worden. Het bedrijf EMS in Sint-Annaland laat u experimenteren met ammoniaksensoren die voor stallen worden ontwikkeld.

Europa om de hoek Kijkdagen

In Nederland worden veel verschillende projecten financieel ondersteund door de diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom worden ieder jaar de Europa om de hoek Kijkdagen georganiseerd.

Meer informatie over het programma vindt u op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.