Op vrijdag 12 mei vindt van 10 tot 17 uur de Europa om de hoek Kijkdag plaats in Centre Céramique. Tijdens deze dag maken bezoekers kennis met een aantal projecten op het gebied van innovatieve gezondheidszorg en biomaterialen die mede mogelijk zijn gemaakt met Europese financiering. Projectleiders laten met onderzoeksmaterialen, beeldanimaties en documentatie zien waar ze mee bezig zijn en wat de maatschappelijke impact is. Bij al deze projecten is de Universiteit Maastricht betrokken.

In Nederland worden heel veel verschillende projecten financieel ondersteund door de diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom worden ieder jaar de Europa om de hoek Kijkdagen georganiseerd. Dit is de zevende editie van de Kijkdagen, die de toepassing van wetenschap laten zien aan een breed publiek.

In Centre Céramique worden o.a. de volgende projecten uitgelicht: AMARILLYS, Biobased Materials Plus, De Maastricht Studie, ITEM, Trans Tech Diagnostics, PROSPEROS, Healthy Aging, Safe PAT, ACCELLERATE3 en WearIT4health. Meer informatie over deze projecten vindt u hier.

Daarnaast zijn er stands van de Universiteit Maastricht, de subsidieprogramma’s OPZuid, Interreg Vlaanderen-Nederland en Euregio Maas-Rijn, en Europe Calling.

Gedetailleerde informatie over de Europa om de hoek Kijkdagen vindt u op europaomdehoek.nl/kijkdagen of volg europaomdehoek op social media.

Datum: vrijdag 12 mei, 10:00 – 17:00 uur

Locatie: Centre Céramique, Avenue Ceramique 50, 6221 KV Maastricht

Toegang is uiteraard geheel gratis