Active Esports Arena brengt gamers in beweging

Exodus Burned is een bijzondere Virtual Reality (VR) game, die een brug slaat tussen sport, vitaliteit en gaming. Waar gamers normaliter handen en polsen bewegen om een spel te spelen, fungeert in Exodus Burned het gehele lichaam van de gamer als controller. Het spel wordt gespeeld in Active Esports Arena’s, waarvan de eerste recent in Eindhoven is geopend, of tijdens mobiele events via het 5G netwerk.

Exodus Burned is ontwikkeld door Pillow’s Willow VR Studios BV. Peter Kortenhoeven, creative director, vertelt: “De combinatie van VR gaming en vitaliteit is uniek en is een nog niet geclaimde categorie binnen de Esports. Door middel van VR game Exodus Burned worden (jonge) mensen en teams gestimuleerd om meer te bewegen. Voor het concept is ook vanuit de grote topsportclubs interesse: zo is de eerste van twee door het LOF Brabant medegefinancierde Active Esports Arena’s in samenwerking met voetbalclub PSV tot stand gekomen. Meerdere internationale topsportclubs hebben zich inmiddels gemeld en tonen interesse in het concept.”

Dit is de meest sportieve VR-ervaring ter wereld!

Project: Exodus Burned

Programma:

Leisure Ontwikkel Fonds

Projectpartners:

Pillow’s Willow VR Studios

Financiering:

Virtuele toernooien

Investeerder Sven Bakkes vult aan: “Iedereen kan Exodus Burned spelen. Mensen ontmoeten elkaar virtueel en gaan vervolgens de competitie met elkaar aan. Er liggen plannen op de plank om virtuele toernooien te organiseren, waar spelers op verschillende locaties tegen elkaar kunnen spelen en waarbij het publiek zijn favoriete gamers online kan aanmoedigen.

Nieuw concept

Hoe is Exodus Burned tot stand gekomen? Bakkes vertelt dat via het investeringsfonds LUMO-labs Pillow’s Willow VR Studios (content- en gameontwikkelaar) en VREE (specialist in netwerktechnologie) met elkaar in contact zijn gebracht. “Samen ontwikkelden zij het idee voor Exodus Burned en de technieken om het gehele lichaam te gebruiken tijdens het spelen van de game. Het concept van deze multi-player, non-violent VR game, waarbij het publiek actief betrokken is, is volledig nieuw.”

Kortenhoeven voegt toe: “Exodus Burned is een kans. Het is een nieuwe categorie spelbeleving. Op het platform van Exodus Burned kan continu nieuwe content worden ontwikkeld, wat de levensduur van het spel vergroot en bezoekers telkens een nieuwe ervaring biedt. De eerste twee Active Esports Arena’s worden in Noord-Brabant gevestigd en daarna wordt het concept via franchise landelijk uitgerold. Vervolgens ligt de hele wereld open!”

Steun van het LOF Brabant

Exodus Burned en de Active Esports Arena zijn goede voorbeelden van het innovatief vrijetijdsaanbod wat het LOF Brabant wil stimuleren.  Sven Bakkes is blij met de steun: “Met behulp van de lening van het LOF Brabant hebben we Exodus Burned kunnen door ontwikkelen. We hebben onze visie verbreed: de focus is verschoven van leisure sec naar leisure, sport en topsport. We zijn gegroeid van ontwikkelaar en aanbieder van een spel naar een ontwikkelaar en aanbieder van een breder spelplatform, waarop ook andere partijen op termijn games kunnen aanbieden. We hebben nieuwe allianties kunnen smeden, bijvoorbeeld met Philips, PSV, SportsCloud en Triple Double. De eerste Active Esports Arena is geopend en de locatie voor de tweede Arena is inmiddels gecontracteerd. Zonder het LOF Brabant hadden we dit niet kunnen realiseren.” Bakkes is vol vertrouwen: “Op termijn zijn wij internationaal marktleider op het gebied van active Esports. Die positie bouwen we de komende jaren steeds verder uit.”

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag