Proeftuin productinnovatie Streekproducten Brabant

Proeftuin productinnovatie Streekproducten Brabant

Het project richt zich op het verwerken van tweede klasse groenten, fruit en eieren met de inzet van mensen met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt. Op Ontwikkelboerderij de Laarhoeve wordt daartoe een professionele experimenteerkeuken met een verwerkingslijn gerealiseerd.

Door ZLTO is een plan uitgewerkt om op de Laarhoeve nieuwe producten te gaan ontwikkelen. Daarbij wordt samengewerkt met Helicon (MBO-opleiding voor Voeding & Techniek) en drie boeren die hun groenten, fruit en eieren willen laten verwerken. Met producten met minder suiker, minder zout, een goede smaak en een hoge voedingswaarde wordt ingespeeld op de consumentenbehoefte naar puur en gezond eten van dichtbij.

Met POP3 geld wordt geïnvesteerd in een nieuwe keuken met een verwerkingslijn. Hier kan straks naar harte lust worden geëxperimenteerd met nieuwe recepturen.

In het jaarverslag van 2020 komt Judy Kerkhofs, eigenaresse van de Laarhoeve, aan het woord. Lees hier het gehele interview

Netwerk Platteland schreef een mooi artikel over het project. Dit kunt u lezen op de website van Netwerk Platteland.

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
(Samenwerking voor innovatie)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
DIESSEN
Startdatum:
2016-05-01
Einddatum:
2020-01-31

Begunstigde:

Begunstigde:
De Laarhoeve B.V.
Adres:
Laarstraat 16 DIESSEN
DIESSEN
Nederland
Partner(s):
De Laarhoeve B.V.; Akkerbouwbedrijf Verschure C.V.; Aldo BV; Coöperatie Heibloem Eieren U.A.; Zuidelijke Land- en Tuinbouworganistie; Helicon; Stichting HAS Hogeschool

Financiering

EU (ELFPO)
€ 117.412
Noord-Brabant:
€ 128.994
Totaal privaat:
€ 370.374
Totale subsidiabele kosten:
€ 616.780

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek