Circulaire belevingsboerderij de Ruurhoeve

Wij, Corné Ansems en Erica Beerens Ansems, broer en zus, zijn eigenaar van Boerderij de Ruurhoeve. Wij geloven in een circulaire bedrijfsvoering waarin het gehele bedrijf zelfvoorzienend kan worden en waarbij er optimaal gezorgd wordt voor mens, dier en milieu.

Om dit te bereiken willen wij middels dit project een nieuwe innovatie vrije uitloopstal bouwen, en onze huidige stal ombouwen tot vrije uitloopstal, waar onze familiekudde koeien kan verblijven op stro. Het kalf blijft dan 90 dagen bij de koe en zowel koe als kalf hebben een vrije uitloop naar de weide, die begroeit is met kruidenrijk grasland. Deze manier van houden heeft dusdanige grote voordelen voor het dierenwelzijn, dat er nu al overleg wordt gevoerd met de dierenbescherming waarin onderzocht wordt of het mogelijk is om voor deze manier van vee houden het keurmerk ‘drie sterren beter leven’ keurmerk te gebruiken. Dit is uniek gezien wij daarmee het eerste niet biologische bedrijf zullen zijn wat dit keurmerk kan hanteren voor zuivel, kaas en vlees.

Tevens zal middels dit project ook een nieuwe kaasmakerij worden gecreëerd op het bedrijf, waardoor het mogelijk wordt om meer van onze melk te verwerken tot een nieuw concept ‘familiekudde’ kaas, wat medio 2020 in de markt gezet kan worden met het beter leven keurmerk, en geschikt is voor afzetmarkten waaronder Halal en Koosjer.

In de media:

Projectinformatie

Programma:
Prioriteit
(Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen)
Regio
Noord-Brabant
Projectlocatie
Hoogeloon
Startdatum:
2018-10-01
Einddatum:
2020-09-30

Begunstigde:

Begunstigde:
Boerderij de Ruurhoeve
Adres:
Dominépad 7 Hoogeloon
Hoogeloon
Nederland
Partner(s):
Boerderij de Ruurhoeve

Financiering

EU (ELFPO)
€ 100.970
Noord-Brabant:
€ 100.970
Totaal privaat:
€ 302.910
Totale subsidiabele kosten:
€ 504.850

Statistieken

Totale subsidiale kosten

Totaal publiek

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag