• Isobionics

Projectbeschrijving

Isobionics is de grootste producent ter wereld van Valencene, een natuurlijke sinaasappelsmaakstof op basis van fermentatie. De komende jaren breidt het bedrijf zijn gamma aan smaak- en geurstoffen verder uit.

De techniek voor het fermenteren van natuurlijke smaakstoffen  was geen eenvoudig proces, niemand had dit eerder in de praktijk geprobeerd. Het lijkt simpel, je mengt suiker, water, een micro-organisme en enkele cellen van een sinaasappelplant in een reactor en uiteindelijk komt er een vloeistof uit. Net als met bier, ook geproduceerd door fermentatie, zijn er echter duizenden verschillende smaken mogelijk. Er is lang geëxperimenteerd voordat de perfecte smaak en de constante kwaliteit was gevonden.

Inmiddels heeft Valencene de wereld veroverd. Wereldwijd hebben frisdrankbrouwers, medicijnproducenten en tal van andere bedrijven die een sinaasappelsmaakje aan hun product willen toevoegen, de weg naar Isobionics gevonden. Met één liter Valencene maak je 500.000 blikjes Fanta, frisdrank waarvoor normaal gesproken concentraat van honderden kilo’s echte sinaasappels nodig zijn. Valencene heeft altijd dezelfde smaak en is altijd leverbaar, tijdens elk seizoen.

Dit project draagt bij aan het verbeteren en ontwikkelen van 1) fermentatie processen, 2) downstream processing (herstel en purificatie van natuurlijk aangemaakte producten) rendement en 3) chemische conversie gericht op het verbeteren van marge en introductie van 2 nieuwe biobased producten in de markt.