Het Europese innovatieprogramma voor Zuid-Nederland OPZuid wordt per 11 juni 2019 opnieuw opengesteld. Dit betekent dat MKB-ondernemingen, bedrijven, kennisinstellingen, woningcorporaties, gemeenten en energiebedrijven in Zuid-Nederland financiering kunnen krijgen voor projectaanvragen binnen het thema bevordering van duurzame energie.

Programmaprioriteit 4F: Bevordering van duurzame energie
Het doel van de programmaprioriteit is het stimuleren van innovaties die bijdragen aan duurzame energieproductie, -efficiëntie en -besparing. De focus is gericht op de gebouwde omgeving aangezien hier een groot deel van de totale energieconsumptie plaatsvindt. De in te dienen projecten fungeren als wegbereider en aanjager van een grootschalige toepassing in een later stadium. De factsheet rondom deze prioriteit vindt u hier.

Van idee tot aanvraag
Om aanvragers te begeleiden in het proces van idee naar aanvraag organiseren we regionale voorlichtingsbijeenkomsten in Zeeland op 17 juni,  Noord-Brabant op 20 juni en Limburg op 24 juni a.s. Tijdens deze bijeenkomsten zullen wij u voorlichten over de subsidiemogelijkheden en u tips & tricks meegeven bij het opstellen van uw projectaanvraag

Noord-Brabant
Datum: 20 juni
Locatie: Atlas gebouw van de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e), 5612 AZ Eindhoven.
Klik hier voor een routebeschrijving.

Het programma Noord-Brabant ziet er als volgt uit:

14:30 – 15:00 uur: Inloop
15:00 – 15:30 uur: Introductie van het OPZuid programma en prioriteit 4F Bevordering Duurzame Energie
15:30 – 16:00 uur: Presentatie van begunstigde over 4F-project Atlas, het meeste duurzame onderwijs gebouw ter wereld
16:00 – 16:15 uur: Pauze
16:15 – 17:15 uur: Workshops, gericht op het thema Bevordering Duurzame Energie
17:15 – 18:00 uur: Afsluiting met netwerkborrel

Indien u deel wenst te nemen aan deze bijeenkomst dient u uzelf via het formulier onder deze link voor vrijdag 14 juni om 17:00 uur aan te melden.
Indien het maximum aantal deelnemers overschreden wordt, zullen wij de inschrijving sluiten.