Kom kijken bij onze projecten tijdens Weekend van de Wetenschap!

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 vindt in Nederland het Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Bedrijven, kennisinstellingen, universiteiten, musea en onderzoeksinstituten openen hun deuren om bezoekers van jong tot oud de kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie.  “We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst”, aldus André Kuipers die zich om die reden ook dit jaar weer als ambassadeur verbindt aan het wetenschapsweekend. De andere twee ambassadeurs dit jaar zijn kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie.

Europa om de Hoek en Weekend van de Wetenschap

Er zijn veel bedrijven en kennisinstellingen in Nederland die geld ontvangen uit Europese subsidieprogramma’s voor projecten op het gebied van wetenschap en technologie. Deze projecten zijn allemaal te vinden op EuropaOmDeHoek.nl. Er worden regelmatig “Kijkdagen” georganiseerd waarop je zelf een kijkje kunt gaan nemen bij deze organisaties. Zo doet een aantal projecten op zaterdag 6 oktober mee aan de het Weekend van de Wetenschap. Wil je deze projecten bezoeken? Je vindt ze op deze pagina.

Bedrijventerrein Chemelot in het Limburgse Sittard-Geleen opent op 6 oktober voor één keer de slagbomen. Iedereen die een plekje heeft weten te veroveren, is welkom om de wereld van de chemie te ontdekken en kennis te maken met de bedrijven en uitvindingen op het terrein. Je komt op plekken waar je normaal nooit komt, woont workshops bij en mag zelf laboratoriumproefjes doen.

In Zeeland kun je een kijkje achter de schermen nemen in de Jacobahaven in Kamperland. Hier zijn diverse aquacultuurbedrijven gevestigd, waaronder stichting Zeeschelp en Seafarm, twee partners binnen het Aqua Valley project. Je vindt deze bedrijven op een steenworp afstand van elkaar.

Woon je in Brabant? Stel dan je zintuigen op de proef bij het ZiN Inspiratielab in Veghel, of kom kijken bij Avular in Eindhoven waar studenten en ondernemers nieuwe toepassingen ontdekken met robots en drones.

Speel  mee met de quiz!

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EuropaOmDeHoek-quiz en win gave prijzen! De winnaars worden tijdens het Weekend van de Wetenschap bekend gemaakt.

Europa om de Hoek op social media

Nieuwsgierig naar het volledige programma van Weekend van de Wetenschap?

www.weekendvandewetenschap.nl

Menu

VAN IDEE
TOT INNOVATIETRANSITIE UITVOERING

Pauzeer
Jaarverslag Stimulus Programmamanagement 2021

Bekijk hier

Bekijk ons jaarverslag