Uitnodiging Roadshow MIT R&D-samenwerkingsprojecten Eindhoven

Op 5 juli 2016 opent de MIT-regeling (MKB Innovatiestimulering Topsectoren) voor R&D-samenwerkingsprojecten. Bent u van plan om een aanvraag in te dienen? Kom dan naar de Roadshow!

De Kamer van Koophandel en RVO.nl organiseren op 9 juni a.s. in Eindhoven een voorlichtingsbijeenkomst over het MIT-instrument “R&D-samenwerkingsprojecten”. Doel van de bijeenkomst is om MKB’ers te ondersteunen bij de voorbereiding van hun aanvraag voor een R&D-samenwerkingsproject. Vertegenwoordigers van de provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, alsmede de regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM, LIOF, IMPULS en uitvoeringsorganisatie Stimulus Programmamanagement zullen hierbij aanwezig zijn om specifieke informatie te verstrekken over MIT in Zuid-Nederland: MIT Zuid.

Samenwerkingsproject

Een R&D-samenwerkingsproject is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Ervaring leert dat niet alle aanvragen aan de vereiste criteria voldoen. De Roadshow MIT helpt ondernemers op weg bij het maken van een goed onderbouwde aanvraag. De subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten valt onder de MKB Innovatiestimuleringsregeling Regio en Topsectoren (MIT). In de MIT regeling werken het ministerie van Economische Zaken en de regio’s (provincies) samen.

Programma Roadshow MIT

De bijeenkomsten bestaan uit een plenair gedeelte, waarin u algemene informatie krijgt over de MIT-regeling en het aanvraagtraject. Daarna volgt een netwerkcafé, waarbij u vragen kan stellen aan de deelnemende organisaties. Aanwezig zijn o.a.:

  • Regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM, LIOF en IMPULS en uitvoeringsorganisatie Stimulus Programmamanagement (MIT Zuid)
  • Provincies Limburg, Zeeland en Brabant
  • Kamer van Koophandel (KvK)
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
  • Octrooicentrum Nederland
  • MKB-steunpunten binnen verschillende topsectoren
  • Het Groene Brein

De bijeenkomsten bieden ook een mooie gelegenheid tot netwerken. Ondernemers kunnen onderling hun MIT-ervaringen uitwisselen en nieuwe contacten opdoen. De Roadshow MIT is een initiatief van de deelnemende regio’s in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Kamer van Koophandel (KvK).

Wanneer, waar?

Op 9 juni bent u vanaf 15.00 uur van harte welkom. Het programma start om 15.30 uur en is om 18.00 uur afgelopen.
Locatie: Ondernemersplein (Kamer van Koophandel), Kennedylaan 2, Eindhoven

Aanmelden

Aanmelden voor de Roadshow MIT kan via het inschrijfformulier op de website van de KvK.

MITzuid logo