Openstelling MIT Zuid R&D-samenwerkingsprojecten van 5 juli t/m 1 september 2016

Op 5 juli a.s. gaat het loket open voor indiening van aanvragen in het kader van het MIT Zuid instrument R&D-samenwerkingsprojecten. Voor deze openstelling is ruim 7,4 miljoen subsidie beschikbaar. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend van 5 juli tot en met 1 september 2016 via de digitale webportal.

De regeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren Zuid-Nederland (MIT Zuid) is gericht op het innovatieve MKB. In het kader van de instrumenten Innovatieadviesprojecten en Haalbaarheidsprojecten kunnen individuele MKB-bedrijven aanvragen, voor R&D samenwerkingsprojecten staat de regeling open voor samenwerkingsverbanden die bestaan uit minimaal twee MKB-ondernemingen. Alleen MKB-ondernemingen komen in aanmerking voor subsidie.

R&D samenwerkingsproject

Onder een R&D-samenwerkingsproject wordt verstaan een project dat tot stand komt door een samenwerkingsverband van ten minste twee MKB-ondernemingen en gericht is op industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. Het project draagt bij aan de vernieuwing van producten, processen of diensten, of aan wezenlijke nieuwe toepassing van bestaande producten, processen of diensten.

De subsidie voor een R&D-samenwerkingsproject bedraagt 35% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 350.000 per aanvraag. Per deelnemer aan het samenwerkingsverband wordt ten minste € 25.000 en ten hoogste € 100.000 aan subsidie verstrekt, in geval het totale subsidiebedrag maximaal € 200.000 betreft . Indien het totale subsidiebedrag meer dan € 200.000 bedraagt, wordt ten hoogste € 175.000 aan subsidie verstrekt. Maximaal 50% van het subsidieplafond voor R&D samenwerkingsprojecten wordt toegekend voor aanvragen met een subsidiehoogte van € 200.000 tot en met € 350.000.

Loketwijzer MIT

Wanneer een project niet aansluit bij de voor Zuid-Nederland gekozen topclusters of het betreft een bovenregionaal samenwerkingsproject, is hiervoor een landelijke vangnetregeling beschikbaar bij RVO.nl. Door op de website van RVO.nl de LOKETWIJZER MIT in te vullen, ziet u bij welk loket u subsidie kunt aanvragen.

Aanvraag indienen

Indiening van aanvragen in het kader van MIT Zuid geschiedt uitsluitend via de digitale webportal.

Tendersystematiek

Er wordt gewerkt met een tendersysteem. Dit houdt in dat, na afloop van de aanvraagperiode, gelijktijdig op de aanvragen wordt beslist, op grond van een onderlinge vergelijking op basis van vier criteria. Voor de specifieke criteria verwijzen wij naar de Subsidieregeling. Aanvragen dienen uiterlijk op 1 september 2016 om 23.59 uur volledig en in het bezit te zijn van Stimulus Programmamanagement.